Afgift på biler – registreringsafgiften er faldet

adminFlexleasing

Afgift på biler

Afgifter på biler kan være nærmest umuligt at finde ud af i når man ønsker at importere eller flexlease en bil, hvis ikke man allerede har kendskab til det.

Tilbage i slutningen af 2015 blev registreringsafgiften sænket for biler, men hvor meget blev det sænket, og hvilke biler blev påvirket mest kan du læse mere om i dette indlæg.

Afgift på biler

Prisfaldet på afgiften rammer store og små biler forskelligt, da det kun er afgiften på alt over 81.700, der sættes ned fra 180 til 150 procent

Ikke siden afgiftens indførsel i 1924 er den danske registreringsafgift på biler blevet ændret til bilejernes fordel. Niveauet på 180 procent blev pålagt bilerne under Anker Jørgensens storhedstid i slutningen af 1970’erne, men i slutningen af 2015 blev de 180 procent fortid.

Det er nybrud i dansk afgiftspolitik, når vi skærer toppen af en registreringsafgift, der kun er vokset sig federe, siden den blev indførtAnders Samuelsen, formand for Liberal Alliance.
Afgift på biler

Lavere afgift på biler = mere sikkerhed

Hos bilejernes organisation, FDM, er der naturligvis også stor glæde over sænkningen af afgiften.

– Det er glædeligt og tiltrængt, at der tages fat på det ekstremt høje niveau, vi har i Danmark. Når vi nu får sænket afgiften på den sidste krone af bilens værdi, betyder det, at det bedre kan betale sig for danskerne at købe biler med den nyeste teknologi og sikkerhed, som tidligere har gjort bilerne alt for dyre, fortæller Thomas Møller Thomsen, der er administrerende direktør i FDM, og fortsætter:

– Det betyder altså, at vi vil få både bedre og mere sikre biler på de danske veje, og så vil det samtidig give langt bedre mulighed for, at de danske bilister kan få en bil, der svarer til behovet, så de ikke behøver køre i billige mikrobiler, hvis de i virkeligheden har brug for en større bil.